Kostnad att ta motorcykelkörkort

Att ta motorcykelkörkort kan kosta en ganska stor summa. I snitt kommer priset att ligga mellan 15 000 upp till 25 000 kronor. Men det är inte alla som behöver betala ett så stort belopp. Det beror helt enkelt på hur många lektioner du måste ta samt om du klarar uppkörningen på första försöket eller inte.

Vanliga kostnader

Det finns olika typer av motorcykelkörkort, ett kort för tung mc och ett för lätt mc. Kostnaderna är i stort sett detsamma för båda korten. Oavsett vilket du ska ta finns det några obligatoriska kostnader som du inte kommer kunna slippa. De obligatoriska momenten du måste gå igenom har oftast fast pris, men det finns även en del kostnader som kan variera. Ett tips är att du pratar med trafikskolan du bestämmer dig att skriva in dig på. De kan många gånger ge dig en idé om slutkostnad. Priset för olika lektioner kan dessutom variera mellan olika trafikskolor.

Vilken stad du bor i och vilken trafikskola du går vid kan vara en faktor som avgör hur mycket du kommer kosta för körlektionerna. Det är till exempel ofta dyrare om du befinner dig i en större stad, som Stockholm och Göteborg. I mindre städer är det då lite billigare.

Antalet körlektioner är även en sak som kan påverka kostnaden en hel del. Om du kan köra privat kan du slippa ta ett flertal lektioner. Ju mer du klarar av att göra själv, desto billigare kommer det bli helt enkelt. Men det rekommenderas att du går på några lektioner, så du vet att du lär dig på rätt sätt.