Köpa ny eller begagnad?

Har du bestämt dig för att köpa en motorcykel men är fortfarande osäker på om du ska köpa en begagnad eller en ny? Detta är för många det svåraste valet och något alla som köper ett fordon står inför. Det finns en hel del fördelar med att köpa både en begagnad och en ny, dock finns det även en del nackdelar med båda alternativen. Det bästa du kan göra är att jämföra alla fördelar och nackdelar med varandra för att se vad som känns bäst för dig.

Köpa begagnad

Priset är den främsta orsaken och fördelen till att många väljer att köpa en begagnad motorcykel istället för en ny. Du kan nämligen hitta en till ett mycket bra pris, och i ett fint skick. Nackdelar med att köpa en begagnad är att du inte får någon garanti vid köpet. Det kan även hända att motorcykeln har något fel som du missar när du undersöker den. Men så länge du är noga i vem du väljer att köpa en begagnad motorcykel från och inte är rädd för att ställa frågor kommer det gå bra.

Köpa en ny motorcykel

Fördelarna och nackdelarna med att köpa en ny motorcykel är i stort sett motsatsen mot en begagnad. Alltså en ny motorcykel är dyrare, du får oftast en garanti och du behöver inte oroa dig för att det är något speciellt fel på den. Du kan även välja ifall du vill ha några extra funktioner eller tillval när du köper en ny motorcykel.

Det du bör tänka på när du ska välja mellan en begagnad och en ny motorcykel är vilket behov du har samt hur mycket du har råd att spendera på den.