Alternativ till att ta med hunden på motorcykeln

Även om det går att färdas med hunden på motorcykeln, är det inte alltid så optimalt att göra det och långt ifrån alla motorcyklar har plats för en hund. Därför är det ett bättre alternativ att välja bort den lösningen och satsa ordentligt på att låta hunden vara med i bilen istället. Det är säkrast för alla och med hjälp av Transportstyling kan du styla din bil så att den får rätt förutsättningar för att kunna transportera din hund.

Att resa med hund – inte lämpligt på MC

Har man hund vill man kunna ta med den överallt. Att färdas med hund i diverse färdmedel är för många lika självklart som att färdas med en annan familjemedlem. Dock ställer det ofta lite högre krav på själva fordonet för att man ska kunna transportera sin fyrbenta vän. I vissa fall är det rent av olämpligt att ta med hunden. Den som gillar att färdas på motorcykel kan få lusten att ta med sin bästa vän på den. För att det ska vara möjligt krävs dock att man har en sidovagn på motorcykeln samt att hunden är van vid att åka i den. Annars kan hunden få panik under resan och det kan vara det sista den gör. Helst ska den ha åkt med som valp så att den inte tycker att det är några konstigheter. Annars är det bäst att låta hunden vara med på andra sätt och i andra färdmedel än just motorcykeln.

Hundbur i bilen – det perfekta transportsättet

Bilen är det bästa transportmedlet för en hund, oavsett dess ålder och erfarenhet. Även om många hundar kan färdas i bilen sittandes eller liggandes i ett av sätena, är det säkrast att ändå låta hunden vara i en bur under resans gång. Risken finns ju att hunden ser ett rådjur eller blir till sig av någon annan anledning och kan på så vis skapa panik i bilen. Det blir i så fall en direkt trafikfara då du som förare kan bli påverkad av det och orsaka en trafikolycka. Använd dig därför av Transportstyling för att utrusta bilen med en hundbur. Då säkerställer du att bilfärden går tryggt till i alla lägen. Skulle du råka ut för en frontalkrock riskerar inte hunden heller att kastas ut genom framrutan eller skada sig på andra vis vid smällen då den förblir inne i buren och antagligen kommer klara smällen relativt oskadd.