Motorsport och anläggningsmaskiner

Det är inte ovanligt att motorcykelintresserade uppmanas att köpa en motorcykel istället för en bil. För dig som är aktiv inom motorsport gäller ytterligare utmaningar och det är att köpa rätt tävlingsmotorcykel som klarar att uppfylla de krav du har som förare. Det kan handla om att skaffa rätt tävlingsmaskin för exempelvis speedway, motocross eller enduro.

Tävlingsbanor

Det finns som väl är gott om olika tävlingsbanor i hela Sverige för motorcykelsporter. Men dessa tävlingsbanor uppstår inte av sig själva utan det krävs både eldsjälar, motorklubbar och en hel del pengar för att bygga dem. Många har delvis sponsrats av kommunerna där de byggts, vilket är ett välkommet bidrag. Tack vare ett stort motorsportintresse, många utövare, välorganiserad ungdomsverksamhet samt tävlingsbanor över hela Sverige har vårt land producerat många världsstjärnor samt stora talanger genom åren. Men det räcker inte med att bara bygga tävlingsbanor för speedway, motocross och enduro utan dessa kräver även en hel del underhåll.

Anläggningsmaskiner

För att kunna sköta en tävlingsbana krävs anläggnings- och entreprenadmaskiner. Det är ett stort ansvar som måste skötas utan att det anstränger ekonomin allt för mycket. Att köpa bra begagnade anläggningsmaskiner till förmånligt pris hos Blinto är alltid ett stort plus. Samtliga anläggningsmaskiner som säljs på Blintos nätauktioner är genomgångna innan de sätts ut för försäljning. En begagnad maskin kommer att fungera lika bra som en ny men kostar betydligt mindre. Du kan lägga bud på allt från hjullastare, traktorer, grävmaskiner, minigrävare, redskapsbärare, lastmaskiner, sandspridare och mycket mer. När du behöver entreprenad- eller anläggnings­maskiner kan du delta i ett stort antal auktioner hos Blinto där flera olika typer av maskiner samt tillbehör säljs. Många objekt kommer från välkända varumärken som Volvo, Åkerman, Bobcat, Komatsu, Caterpillar och John Deere.

Underhåll av tävlingsbanor är viktigt

Det är ingen tvekan om att en motorsportbana måste underhållas. Banan kan bli farlig för tävlingsförare om den inte underhålls korrekt och regelbundet. Det har mycket att göra med vilken typ av tävlingsbana det handlar om och hur den är uppbyggd. När du till exempel kör en motocross på en tävlingsbana som har stora potthål riskerar föraren att köra omkull och drabbas av allvarliga skador. Tävlingsbanor för exempelvis speedway, motocross och enduro är dessutom sårbara för väder och vind, vilket gör att underhåll är nödvändigt för att kunna hålla en god kvalitet på banan och tävlingar.

Sköta maskinerna

Något som alla som sysslar med motorsport, motorcyklar och andra fordon vet är att de behöver underhåll, renovering och ibland trimning eller uppgradering. Det är lika viktigt att underhålla och se efter anläggningsmaskiner. När en maskin som används för att sköta en bana behöver servas eller går sönder gäller det att kunna ta hand om det så fort som möjligt. En tävlingsbana kommer inte att vänta utan behöver skötas om regelbundet så det är viktigt att se efter maskinparken så att det inte uppstår långa uppehåll.