Detta krävs för att ta motorcykelkörkort

Det är en riktig dröm för många att ta ett motorcykelkörkort. Det finns både äldre och yngre som väljer att ta körkortet, men oavsett ålder så är reglerna desamma. Det första som krävs för att ta motorcykelkörkort är att du måste ha rätt ålder. Det finns tre olika körkort, A-, A1-, och A2-körkort. A1-kärkortet innebär att du får köra lätt motorcykel och för detta måste du vara minst 16 år. För mellanstor motorcykel eller tung, vilket är de andra två körkorten, är det 18-årsgräns.

Du måste sen ansöka om tillstånd så du får börja övningsköra. Detta kan du göra på nätet, via Transportstyrelsens hemsida. Men innan du skickar in ansökan bör du göra en synundersökning. Det kan du göra i stort sett var som helst, du måste dock bli godkänd på denna eller skaffa glasögon om det behövs, för att sedan få börja övningsköra.

När du sedan får svar på att din ansökan blivit godkänd kan du börja övningsköra, detta kan du antingen göra via en trafikskola eller privat. Det är dock viktigt att du har en kvalificerad handledare som kan hjälpa dig och informera dig om vad som gäller.