Harley Davidson

Ett av de mest ikoniska motorcykelmärkena som finns är nog Harley Davidson. Få andra märken klarar att mäta sig på samma nivå som dessa. Dessa motorcyklar har använts en hel del av entusiaster, både i samband med klubbar och gäng samt i ett flertal filmer. Enligt många motorcykelentusiaster är Harley Davidsons motorcyklar en av de allra mest uppskattade som finns.

Företaget startade med att William Harley och Arthur Davidson fick idén om att tillverka motorcyklar i början av 1900-talet i USA. Sedan dess har det fortsatt att rulla på.

Motorcykelmärket Harley Davidson finns, precis som andra märken, i flera modeller och varierande prisklasser. Vill du dock köpa en av de mer exklusiva modellerna får du räkna med att det kommer kosta en hel del och chansen att du måste ansöka om lån är rätt stor.

Uppskattad motorcykel i USA

Harley Davidson är som sagt ett amerikanskt märke, och det är då ingen överraskning att dessa motorcyklar är som populärast i just sitt hemland. Det sägs att över 60 % av alla Harley Davidson-motorcyklar som tillverkats har sålts till personer i USA. Men trots detta går det att stöta på Harley Davidson-ägare runt om i världen.